Lazacos sajtkrémes penne


 

Hozzávalók:

- 3 szelet lazac

- vaj

- 100 gr natúr sajtkrém

- 3 dl tejföl

- 2.5 dl mascarpone

- 6 gerezd zúzott fokhagyma

- 4 evőkanál reszelt parmezán

- kapor

- só

- bors

- adalékmentes ételízesítő

- pár csepp citromlé

- vaj


Kb 350 gr tésztát megfőzünj, majd leszűrjük.

A lazacot sütőben, 200 fokon, vajjal lekenve megsütjük.

Serpenyőbe öntjük a krémsajtokat és a tejföl, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és közepes hőfokon felforraljuk. Ekkor mehet bele a tészta és fűszerezhetjük is sóval, borssal, ételízesítővel és kaporral. 

Közben a lazacot vegyük ki a sütőből, húzzuk le a bőrét, a húsát pedig villával nyomkodjuk szét, majd adjuk a sajtkrémes tésztához. Szórjuk tlrá a parmezánt is.

Keverjük át, adjunk hozzá pár csepp citromlevet és ellenőrizzük az ízét - ha kell, még sózzuk vagy borsozzuk.

Nagyon ízlett a családnak ❤

Megjegyzések