Lazacos sajtkrémes penne
Hozzávalók:
- 3 szelet lazac
- vaj
- 100 gr natúr sajtkrém
- 3 dl tejföl
- 2.5 dl mascarpone
- 6 gerezd zúzott fokhagyma
- 4 evőkanál reszelt parmezán
- kapor
- só
- bors
- adalékmentes ételízesítő
- pár csepp citromlé
- vaj
Kb 350 gr tésztát megfőzünj, majd leszűrjük.
A lazacot sütőben, 200 fokon, vajjal lekenve megsütjük.
Serpenyőbe öntjük a krémsajtokat és a tejföl, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és közepes hőfokon felforraljuk. Ekkor mehet bele a tészta és fűszerezhetjük is sóval, borssal, ételízesítővel és kaporral.
Közben a lazacot vegyük ki a sütőből, húzzuk le a bőrét, a húsát pedig villával nyomkodjuk szét, majd adjuk a sajtkrémes tésztához. Szórjuk tlrá a parmezánt is.
Keverjük át, adjunk hozzá pár csepp citromlevet és ellenőrizzük az ízét - ha kell, még sózzuk vagy borsozzuk.
Nagyon ízlett a családnak ❤
Megjegyzések
Megjegyzés küldése