Krumplileves gluténmentes gombócokkal


 


Krumplileves gluténmentes gombócokkal


Hozzávalók a leveshez:

- 3 db nagyobb krumpli, felkockázva 

- 4 sárgarépa, felkarikázva 

- 1 fehérrépa, felkarikázva 

- 1 tv paprika

- 1 paradicsom

- 1 vöröshagyma, apróra  kockázva 

- egy kisebb darab póréhagyma, felkarikázva 

- 3 csík bacon, felkockázva 

- 10 cm-es darab gyulai kolbász, felkarikázva 

- só

- bors

- őrölt pirospaprika 

- őrölt kömény 

- adalékmentes ételízesítő 

- petrezselyemzöld 

- olívaolaj

- víz


Hozzávalók a gombóchoz:

- fél kg krumpli, megpucolva, felkockázva

- 14 dkg gluténmentes lisztkeverék

- 1 tojás

- só


A gombóchoz a krumplit feltesszük sós vízben főni. Amikor megfőtt, szűrjük le, törjük össze és hagyjuk kihűlni.


Közben a leveshez egy kevés olívaolajon pirítsuk meg a bacont, utána adjuk hozzá a kolbászt, majd mehet bele a két féle hagyma és pirítsuk üvegesre.  Adjunk hozzá fél deci vizet, szórjuk meg pirospaprikával, keverjük el, majd dobáljuk hozzá a répákat, a krumplit, a paradicsomot és a paprikát. Öntsük fel annyi vízzel, ami bőven ellepi ezután pedig fűszerezzük ételízesítővel,  borssal, őrölt babérlevéllel,  köménnyel és a petrezselyemmel.

Közepes hőfokon, lefedve forraljuk fel.


A gombóchoz a kihűlt krumplit dolgozzuk össze a liszttel és a tojással, majd pici gombócokat formáljunk. Ezeket a gombócokat tegyük a levesbe és vegyük még lejjebb a hőfokot. Ha kell, adjunk hozzá egy kis vizet, majd lefedve főzzük puhára.

Isteni!!!!

Megjegyzések