Krumplileves gluténmentes gombócokkal
Krumplileves gluténmentes gombócokkal
Hozzávalók a leveshez:
- 3 db nagyobb krumpli, felkockázva
- 4 sárgarépa, felkarikázva
- 1 fehérrépa, felkarikázva
- 1 tv paprika
- 1 paradicsom
- 1 vöröshagyma, apróra kockázva
- egy kisebb darab póréhagyma, felkarikázva
- 3 csík bacon, felkockázva
- 10 cm-es darab gyulai kolbász, felkarikázva
- só
- bors
- őrölt pirospaprika
- őrölt kömény
- adalékmentes ételízesítő
- petrezselyemzöld
- olívaolaj
- víz
Hozzávalók a gombóchoz:
- fél kg krumpli, megpucolva, felkockázva
- 14 dkg gluténmentes lisztkeverék
- 1 tojás
- só
A gombóchoz a krumplit feltesszük sós vízben főni. Amikor megfőtt, szűrjük le, törjük össze és hagyjuk kihűlni.
Közben a leveshez egy kevés olívaolajon pirítsuk meg a bacont, utána adjuk hozzá a kolbászt, majd mehet bele a két féle hagyma és pirítsuk üvegesre. Adjunk hozzá fél deci vizet, szórjuk meg pirospaprikával, keverjük el, majd dobáljuk hozzá a répákat, a krumplit, a paradicsomot és a paprikát. Öntsük fel annyi vízzel, ami bőven ellepi ezután pedig fűszerezzük ételízesítővel, borssal, őrölt babérlevéllel, köménnyel és a petrezselyemmel.
Közepes hőfokon, lefedve forraljuk fel.
A gombóchoz a kihűlt krumplit dolgozzuk össze a liszttel és a tojással, majd pici gombócokat formáljunk. Ezeket a gombócokat tegyük a levesbe és vegyük még lejjebb a hőfokot. Ha kell, adjunk hozzá egy kis vizet, majd lefedve főzzük puhára.
Isteni!!!!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése