Gombás spenótos csirke


 


Hozzávalók:
- 10 szelet csirkemell filé
- 2.5 dl kókusztejszín
- 25 dkg gomba, felszeletelve
- 3 vöröshagyma, felszeletelve
- 2 nagy gerezd zúzott fokhagyma
- 1 púpos evőkanál disznózsír
- bazsalikom
- oregáno
- petrezselyemzöld
- 20 dkg friss spenót
- 1 dl víz
- adalékmentes ételízesítő
- só
- bors
- étkezési keményítő

A hússzeletek mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk.
A disznózsírt melegítsük fel, majd a húsok mindkét felét süssük pirosra. Tegyük félre a húst.
A hús zsírjában pároljuk üvegesre a hagymát, majd dobjuk rá a gombát és addig pároljuk, amíg elfő a leve. Akkor nyomjuk bele a fokhagymát is. 1-2 percig pároljuk együtt, majd öntsük rá a vizet és fűszerezzük bazsalikommal, oregánóval, petrezselyemzölddel és ételízesítővel, valamint tegyük bele a spenótot.
2-3 percig pároljuk így együtt, majd öntsük bele a kókusztejszínt és a hússzeleteket is. Alacsony hőfokon, lefedve főzzük 20 percig. Ha sok a leve, egy kis étkezési keményítővel sűrítsük be.
Mennyei!!!
Párolt rizzsel ettük.

Megjegyzések