Finomfőzelék


 


Hozzávalók:
- 3 db sárgarépa, felkarikázva
- 1 üveg borsó, levével
- 2 db karalábé, felkockázva
- 2 dl rizstej
- 2 dl rizstejszín
- 1 púpos evőkanál eritrit
- só
- bors
- 60 gr vaj
- 2 evőkanál teljes őrlésű liszt
- petrezselyemzöld

A vajon kezdjük párolnia a sárgarépát, 2-3 perc után mehet rá a karalábe, azután a petrezselyemzöld. Pár perc után adjuk hozzá a borsót a levével együtt, fűszerezzük sóval, borssal, eritrittel. 1 dl vizet öntsünk rá, majd lefedve, alacsony hőfokon főzzük puhára. Ekkor mehet bele a tejszín és a tej is. Forraljuk fel.
Közben a lisztet keverjük csomómentesre egy kis vízben, öntsük a főzelékhez és addig főzzük, amíg besűrűsödik.
Mennyei!!!

Megjegyzések