Kelbimbós krumplifőzelék

 



Hozzávalók:
- kb. 35 dkg kelbimbó, külső levelét eltávolítva, félbevágva
- 5 krumpli, felkockázva
- 1 vöröshagyma, felkockázva
- 1 darab (15 cm-es) póréhagyma, felkarikázva
- 1 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
- őrölt babérlevél
- só
- bors
- adalékmentes ételízesítő
- 2 evőkanál olívaolaj

A hagymákat, krumplit és a kelbimbót tegyük egy fazékba, öntsük rá az olajat, fűszerezzük sóval, borssal, adalékmentes ételízesítővel és az őrölt babérlevéllel, majd öntsük fel annyi vízzel, ami ellepi. Lefedve főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.
Egy csészében keverjük csomómentesre és folyékonyra a lisztet egy kis vízzel. Öntsük a krumplis egyvelegre, majd alacsony hőfokon sűrítsük be.
Nagyon-nagyon finom!

Megjegyzések