Tonhalas-spenótos tönkölyrizottó


 


Tonhalas-spenótos tönkölyrizottó


Hozzávalók:

- 1.5 dl tönköly

-  1 nagy vöröshagyma,  apróra  kockázva 

- 2 nagy gerezd zúzott  fokhagyma

- 2 konzerv olajos tonhal, zsírjától lecsepegtetve, de a zsírt megtartva!

- 1.5 dl száraz fehérbor

- őrölt bors

- adalékmentes ételízesítő 

- 1 evőkanál  citromlé

- 3 marék spenót

- 1 evőkanál vaj, hidegen  mérve 

- 4-5 evőkanál reszelt parmezán 


Forraljunk fel 1 liter vizet adalékmentes ételízesítővel.


Egy serpenyőben 3-4 evőkanál tonhal olajon kezdjük el pirítani a vöröshagymát, majd amikor üvegesedni kezd, öntsük rá a tönkölyt és pirítsuk  együtt, amíg sercegni nem kezd a tönköly, akkor mehet rá a fehér bor. Amikor majdnem elfő a bor leve, adjuk hozzá a fokhagymát. Keverjük át, majd merjünk bele 2 merőkanállal az ételízesítős vízből. Közepes hőfokon pároljuk, amíg ismét sercegni kezd, akkor újra mehet bele 2 merőkanál ízesített víz.

Ha már majdnem megfőtt a tönköly, dobjuk rá a spenótot, hagyjuk, hogy az megfonnyadjon, 1-2 percig főzzük össze. Mehet rá a lecsepegtetett tonhal, keverjük át. Ekkor a citromlét is hozzáadjuk. Pároljuk pár percig, gyakran átkavarva. Amikor a tönkölyt jónak találjuk, adjuk hozzá a vajat, keverjük át, majd a parmezánt is és már tálalhatjuk is! Frissen és másnap felmelegítve éppúgy nagyon finom!!!

Megjegyzések