Tonhalas-spenótos tönkölyrizottó
Tonhalas-spenótos tönkölyrizottó
Hozzávalók:
- 1.5 dl tönköly
- 1 nagy vöröshagyma, apróra kockázva
- 2 nagy gerezd zúzott fokhagyma
- 2 konzerv olajos tonhal, zsírjától lecsepegtetve, de a zsírt megtartva!
- 1.5 dl száraz fehérbor
- őrölt bors
- adalékmentes ételízesítő
- 1 evőkanál citromlé
- 3 marék spenót
- 1 evőkanál vaj, hidegen mérve
- 4-5 evőkanál reszelt parmezán
Forraljunk fel 1 liter vizet adalékmentes ételízesítővel.
Egy serpenyőben 3-4 evőkanál tonhal olajon kezdjük el pirítani a vöröshagymát, majd amikor üvegesedni kezd, öntsük rá a tönkölyt és pirítsuk együtt, amíg sercegni nem kezd a tönköly, akkor mehet rá a fehér bor. Amikor majdnem elfő a bor leve, adjuk hozzá a fokhagymát. Keverjük át, majd merjünk bele 2 merőkanállal az ételízesítős vízből. Közepes hőfokon pároljuk, amíg ismét sercegni kezd, akkor újra mehet bele 2 merőkanál ízesített víz.
Ha már majdnem megfőtt a tönköly, dobjuk rá a spenótot, hagyjuk, hogy az megfonnyadjon, 1-2 percig főzzük össze. Mehet rá a lecsepegtetett tonhal, keverjük át. Ekkor a citromlét is hozzáadjuk. Pároljuk pár percig, gyakran átkavarva. Amikor a tönkölyt jónak találjuk, adjuk hozzá a vajat, keverjük át, majd a parmezánt is és már tálalhatjuk is! Frissen és másnap felmelegítve éppúgy nagyon finom!!!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése